Salihli 4 Four Ever ®©

Salihli 4 ever Manisa'nın en şirin ilçesi yakınındaki tarihi sart harabeleri ile tarihin beşiği üzüm bağlarıyla göz dolduran bir o kadarda sanayi fakiri işsizliğin hat safhada olduğu bir şehir sanmayınki fakir bir yer tam aksine tefeci yani faizci zengini salihli ne yazıkki acı ama gerçek bunlar her yıl yüzlerce genç nüfusunu çalışmak için göçe yollayan bir şehir SALİHLİ



Salihli Kurşunlu Kaplıcaları
KURŞUNLU KAPLICASI
Kurşunlu kaplıcası, yeşilliklerin içinde, temiz havası, harika manzarası ve modern konaklama imkanlarıyla size bütün olanakları sunmaktadır. Kaplıca, adını kenarından geçen Kurşunlu Deresinden almaktadır. Kurşunlu Kaplıcası, yurdumuzun birinci derecede önemli ve öncelikli termal sularının arasında sayılmaktadır. Kaplıca alanı bu güzellikleriyle kaplıca özelliğinin yanı sıra piknik ve günübirlik kullanım amacıyla da rağbet görmektedir.
Kaplıca alanının içinde otellerin yanı sıra şirin bir kampı andıran ve kendinizi evinizde hissedeceğiniz 86 adet apart ev bulunuyor. Bu evlerin tümünde kaplıcanın suyu mevcut. Kaplıcalarda ayrıca günü birlik termal tedavi tesisleri de bulunuyor. Ayrıca kaplıcada, hem günübirlik gelenlerin hem de kalanların yararlanabileceği ; fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde ultrason, tens, kısa dalga diatermi, enfraruj, interferansiyel, dradinami, galvano faradi, vaklim bacer, lumbo, servikal fraksiyon cihazları ve rehabilitasyon aletleri ile tedavi uygulamaktadır.
Ayrıca Salihli yakınlarında Sart Antik Kenti de bulunmaktadır. Hem kaplıcadan faydalanıp sağlığınıza kavuşabilir hem de bu tarihi kenti gezebilirsiniz. Sart, antik çağda Lidya Krallığının başkenti olması ve tarihte ilk altın paranın basıldığı yer olmasıyla ün yapmıştır. Arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkarılan, başta Artemis Tapınağı, Sinagog, Cimnazyum başta olmak üzere altın arıtımevi ve mermerli cadde kenarındaki dükkanlar ile Artemis Mabedi yakınındaki küçük kilise gibi birçok eseri görme imkanı yakalamış olursunuz.
Yeri : Kurşunlu Kaplıcası, Manisa iline bağlı Salihli İlçesinde bulunmaktadır. Salihli ilçesi il merkezine 65 km uzaklıktadır. Kaplıca ise ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır. Ayrıca Allahdiyen bölgesi, çamur kaplıcaları ve Sart harabeleriyle birlikte 46 bin dönümlük alan içinde yer alan Kurşunlu Kaplıcaları, Bakanlar Kurulunca turizm merkezi ilan edilmiştir.
Ulaşım : Coğrafi konum ve topoğrafik yapının uygunluğu nedeniyle Salihli gerek kendine bağlı yerleşimlerle gerekse komşu ilçe ve illerle kuvvetli bir ulaşım bağlantısına sahiptir. Bu özelliğinden dolayı kaplıcaya ulaşım oldukça kolaydır. Kaplıcaya gitmek için eğer karayolunu tercih edecekseniz kaplıcaya, Salihli’ye varmadan İzmir-Ankara yolundan güneye doğru dönen 2 km.’ lik bir yolla ulaşabilirsiniz; eğer demir yolunu tercih edecekseniz kaplıcaya Manisa’dan Salihli’ye ulaşan demiryolu ile doğu ve güneydoğu bağlantılı olan demiryolu ile sağlayabilirsiniz; eğer hava yolunu tercih edecekseniz 80 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes hava limanından faydalanabilirisniz.
Suyun Özellikleri : Kurşunlu Kaplıcası’nın suyu
Suyun Sıcaklığı : 52-96ºC
Renk ve tonu : Renksiz, Berrak
Kimyasal özellikleri bakımından: Kalsiyum Sülfatlı ,Bikarbonatlı ,Sülfatlı ve Hidrojen Sülfürlü sudur.
Suyun PH değeri : 5,8
Kurşunlu Kaplıcası’nın Faydaları
Kurşunlu Kaplıcası’nın 2 türlü şifa yöntemi vardır. Bunlar banyo ve içme tedavisi olarak gruplandırılmaktadır. Bu yöntemler şifa sağladığı hastalıklar ve uygulamalar bakımından farklılıklar göstermektedir.
Banyo Tedavisinin Faydaları
*Romatizma rahatsızlığına iyi gelmektedir.
*Cilt ve kadın hastalıklarında olumlu etki sağlar.
*Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
*Sinirsel hastalıklar ile ameliyat sonrası eklem ve kireçlenme rahatsızlıklarının tamamlayıcı tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir.
İçme Tedavisinin Faydaları
*Mide rahatsızlıklarında olumlu etkisi görülür.
*Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
*Böbrek ve safra kesesi ağrılarında fayda sağlar.
*Şeker hastalıklarına fayda sağlar.

Salihli Kurşunlu kaplıca alanı Manisa İli Salihli ilçesinde bulunmaktadır. Kurşunlu Kaplıcası yeşil bir vadinin içerisinde ve kurşunlu deresi kenarında yer almaktadır. Ulaşım Olanakları Manisa İli’ ne 65 km ve Salihli İlçesine 6 km mesafede bulunan Kurşunlu Kaplıcalarına Salihli’ye varmadan İzmir-Ankara yolundan güneye doğru dönen 2 km.’ lik bir yolla ulaşılmaktadır. İzmir-Uşak demiryolu ikinci önemli ulaşım bağlantısıdır. Manisa'dan Salihli'ye ulaşan demiryolu ile doğu ve güneydoğu bağlantılı olan demiryolu ulaşımı sağlanmaktadır. Havayolu ulaşımında 80 km uzaklıkta bulunan İzmir Adnan Menderes hava limanından faydalanılmaktadır. Yükseklik Kurşunlu Kaplıcalarının deniz seviyesinden yüksekliği 111 mt.’dir.

İklim Özellikleri:
- YILLIK BULUTSUZ AÇIK GÜN SAYISI : 167 GÜN
- YILLIK BULUTLU GÜN SAYISI : 148 GÜN
- YILLIK KAPALI GÜN SAYISI : 50 GÜN
- YILLIK ORTALAMA SICAKLIK : 16.4 DERECE
- YILLIK ORTALAMA NEM ORANI : % 63

Tedavi (Endikasyon) Özellikleri:
Kurşunlu Kaplıcalarının romatizma, cilt ve kadın hastalıkları, solunum yolu hastalıkları, sinirsel hastalıklar ile ameliyat sonrası eklem ve kireçlenme rahatsızlıklarının tamamlayıcı tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir. Termal Su Özellikleri Kimyasal Özellikler Kalsiyum Sülfatlı ,Bikarbonatlı ,Sülfatlı ve Hidrojen Sülfürlü sudur. Fiziko Kimyasal Özellikler Ph:5,8 Toplam Mineralizasyon Sıcaklık 52-96ºC Yatırım OlanaklarıKurşunlu Kaplıcaları alanı Turizm Teşvik Kanunu uyarınca turizm merkezi ilan edilmemiştir. Alanda turizm yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların Salihli Belediyesine başvurmaları gerekmektedir.

İletişim Bilgileri :
Manisa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Adres : Anafartalar Mah. M.K.Paşa Bul. Vakıf İş Hanı Kat: 4 MANİSA
Tel. No : 0236 231 36 85 - 232 33 47
Faks No : 0 256225 75 14
E-Posta : manisakulturturizm@hotmail.com

Salihli Belediyesi:
Tel. No : 0 236 713 26 40 /46
Faks No : 0 236 713 23 22
Web : http://www.salihli.bel.tr/
E-posta : info@salihli.bel.tr























edit post

1 Reply to "Kurşunlu Kaplıcaları"

Adsız on 11 Temmuz 2012 23:12

Değerli blog yöneticisi internette gezinirken sitenize rastladım ve çok beğendik. Konteyner imalatı olarak sitenizin takipçisi olduk.

 

Yorum Gönder

ÖNEMLİ NOT: Yorumlama biçimini ANONİM olarak belirlerseniz oturum açmadanda yorum bırakabilirsiniz...