Salihli 4 Four Ever ®©

Salihli 4 ever Manisa'nın en şirin ilçesi yakınındaki tarihi sart harabeleri ile tarihin beşiği üzüm bağlarıyla göz dolduran bir o kadarda sanayi fakiri işsizliğin hat safhada olduğu bir şehir sanmayınki fakir bir yer tam aksine tefeci yani faizci zengini salihli ne yazıkki acı ama gerçek bunlar her yıl yüzlerce genç nüfusunu çalışmak için göçe yollayan bir şehir SALİHLİ








Sardes. Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında bulunan ve Lidya devletine başkentlik yapmış antik kent.
Salihli merkezine 10 km uzaklıktaki sart kasabası, İzmir'e 72 km uzaklıkta olup, İzmir-Ankara karayolunun iki yanına yayılmıştır. Sardes bilinen tarihe göre paranın ilk basıldığı yerdir. Ayrıca tarihteki ünlü Kral Yolunun başlangıcıdır. Uzun süre değerli taş olarak kullanılmış turuncu kuvars taşının Batı dillerindeki ismi olan ve "sard" kelimesi, taşın antik çağda çıkarıldığı Sart bölgesinden gelir.
Tarihi kütüphanesi ve kral tahtları halen büyük bir oranda sağlam kalmış ve ziyarete açıktır. İzmir - Uşak yolu üzerinde bulunması ziyaret için büyük kolaylık sağlar. Sardes antik kentinde bulunan başlıca tarihi yapılar şunlardır:
Akropol
Gymnasium
Artemis Tapınağı
Kilise
Hamam
Mahkeme Binası
Evler
Mezarlar
Bintepe







Sardis, also Sardes (Lydian: Sfard, Greek: Σάρδεις, Persian: Sparda), modern Sart in the Manisa/Salihli province of Turkey, was the capital of the ancient kingdom of Lydia, one of the important cities of the Persia
Empire, the seat of a proconsul under the Roman Empire, and the metropolis of the province Lydia in later Roman and Byzantine times. As one of the Seven churches of Asia, it was addressed by the author of the Book of Revelation in terms which seem to imply that its population was notoriously soft and fainthearted. Its importance was due, first to its military strength, secondly to its situation on an important highway leading from the interior to the Aegean coast, and thirdly to its commanding the wide and fertile plain of the Hermus.














edit post

0 Reply to "Sardis Liydia Artemis sart harabeleri"

Yorum Gönder

ÖNEMLİ NOT: Yorumlama biçimini ANONİM olarak belirlerseniz oturum açmadanda yorum bırakabilirsiniz...